تفاوت هدف انسان با سایر موجودات همچون حیوانات و گیاهان
میان هدف انسان و موجودات دیگر تفاوت هایی وجود دارد که این تفاوت ها به دلیل وجود ویژگی های خاص انسان و تمایز او از سایر موجودات موجودات است . برخی از این تفاوت ها عبارتند از :
1- انسان خودش باید هدف خلقتش را بشناسد و آن را انتخاب کند و به سوی آن گام بردارد . در صورتی که گیاهان به صورت طبیعی و حیوانات به صورت غریزی به سوی هدف خود حرکت می کنند . ( مثال : دانه ی گندم یا نهال کوچک خرما ، به طور طبیعی به سمت هدف نهایی خودشان یعنی تبدیل شدن به خوشه ی گندم و درخت خرما ( نخل ) پیش می روند . )
2- حیوانات و گیاهان استعدادهای محدود مادی دارند . در حالی که انسان مجموعه ای فراوان از استعدادهای مادی و معنوی است . به همین دلیل ، به دنبال انتخاب هدف هایی است که از طریق آن بتواند استعدادهای گوناگون خودش را به کمال برساند .
3- روحیه ی انسان ، بی نهایت طلب است و عطش او در دستیابی به خواسته هایش نه تنها کم نمی شود ، بلکه روز به روز زیادتر می شود . او همیشه به دنبال چیزی است که هرگز تمام نمی شود پایان نمی پذیرد ( پایان ناپذیر است ) . این انسان بی نهایت طلب در زندگی اش همواره در حال انتخاب هدف است .هدف های که پایان ناپذیرند و تمام نشدنی . در حالی که حیوانات و گیاهان هدف های محدودی دارند و وقتی به سر حدی از رشد و کمال می رسند ، متوقف نمی شوند ؛ چنان که گویی راهشان پایان یافته است .
در دنیای انسان ها آن چنان هدف های مختلفی وجود دارد که ابتدا سر درگم می شویم که کدام انتخاب درست و همسو با میل بی نهایت طلب انسان و استعداد های فراوان مادی و معنوی اوست و کدام یک نیست ؟
بعضی از این هدف ها : کسب پول و ثروت ، کشف اسرار جهان ، جاه و مقام ، خدمت به خلق ، نقش آفرینی در عرصه ی هنر ، آرزوی قهرمانی در ورزش و ....
باتوجه به تفاوت نگاه انسان ها ، برای این که هدف ها را درست انتخاب کنیم و به آن ها دل ببندیم به معیار و ملاک نیاز داریم . این معیار باید با میل بی نهایت طلب و استعداد های متنوع انسان همسو باشد تا بتوانیم هدف های زندگی مان را بر مبنای آن ، به درستی انتخاب کنیم و عمرمان را برای رسیدن به این هدف درست ، صرف کنیم .
خداوند رحیم و مهربان که سعادت مار ا میخواهد و از خود ما به نیازهای ما آگاه تر است ، در قرآن کریم در این مورد ما را هدایت و راهنمایی می کند .خداوند علاوه بر این که معیار انتخاب هدف های اصلی را از غیر آن مشخص فرموده ، آثار و نتایج آن ها را هم یاد آوری کرده است .
انسان برای استفاده از سرمایه های زندگی اش و رسیدن به هخدف خلقت ، فرصت محدودی دارد و این فرصت با مرگ انسان ، تمام می شود . مرگ واقعیتی است که در یکی از مراحل زندگی ، به سراغ انسان خواهد آمد و پرونده ی زندگی اش را در این دنیا خواهد بست ؛ پس انسان راه گریزی در برابر مرگ ندارد . چیستی مرگ و آینده ی انسان پس از آن ، از پرسش های فراگیری است که در طول تاریخ ، ذهن همه ی انسان ها را به خودش مشغول کرده است و آن ها تلاش کرده اند تا به این پرسش های اساسی و سرنوشت ساز پاسخ دهند :
الف ) چه سرانجامی در انتظار انسان است .
ب ) آیا دفتر زندگی وی با مرگ بسته می شود ؟ یا پس از آن به شکل دیگری ادامه می یابد ؟
برای تهیه کتاب ماجراهای من و درسام ریاضی 1 دهم کلیک نمایید.